Een hotel is doorgaans bedoeld als een gezellige en plezierige plaats om te relaxen. Regelmatig verschijnen overal ter wereld luxe hotels die hun gasten de beste service willen bieden. Het streven om hotelgasten de beste service te bieden is verder ontwikkeld in het bieden van indrukwekkende service die zich onderscheidt van elk ander hotel. En zo worden bijzondere hotels gebouwd die anders zijn dan elk ander hotel. Tussen alle bijzondere hotels in de wereld zijn deze 3 thema hotels het meest uniek.

 

Bijzondere hotels #1: IJshotel in Zweden

bijzondere hotels - ijshotel in Zweden

Terwijl andere hotels proberen bezoekers aan te trekken met geweldig architectonisch design en moderne faciliteiten, maakt het ijshotel in Zweden indruk op de bezoekers met het materiaal waar het hotel van is gemaakt. Dit bijzondere hotel is het enige hotel ter wereld gemaakt van meer dan 4000 ton echt ijs. Het spreekt voor zich dat een uniek hotel zoals dit ijshotel alleen kan worden gemaakt in noordelijke of zuidelijke landen met een koel klimaat. De temperatuur binnenin het hotel is erg laag, ongeveer -8 tot -5 graden Celsius. Met slechts in totaal 60 kamers is het ijshotel gelimiteerd, exclusief en prive. In de zomer zullen bezoekers mogelijk geen verschil merken tussen dag en nacht omdat de zon blijft schijnen, terwijl in de winter bezoekers de aurora borealis (het noorderlicht) kunnen bewonderen.

 

Bijzondere hotels #2: Grothotel in Turkije

bijzondere hotels - grothotel in Turkije

Terwijl Zweden zijn hotel heeft gemaakt van ijs, heeft Turkije die gemaakt van steen. Het Gamirasu Cave Hotel is 1 van de meest bijzondere hotels in Turkije, want de hotelkamers bevinden zich in grotten. Van de buitenkant ziet het hotel er uit als een gigantische, vreemd-gevormde rots met vele kleine gaten. Er is een beperkt aantal kamers in dit hotel, ongeveer 30 kamers in 10 verschillende categorieën. Ook al bevinden de kamers zich in een rots, dit verminderd niet de luxe van de kamers zelf. De meest luxueuze kamer is de Byzantine King Suite met een prijs van zo’n EUR1200 per nacht. Er is al een 2-persoons kamer vanaf EUR115 per nacht, per kamer, inclusief ontbijt.

 

Bijzondere hotels #3: Hello Kitty Hotel, Taiwan

bijzondere hotels - Hello Kitty hotelkamer

De officiële naam van dit unieke hotel in Taiwan is Grand Hi-Lai Hotel, maar de meeste mensen noemen het het Hello Kitty Hotel aangezien dit hotel een speciaal thema heeft van Hello Kitty. Alles in het hotel, bedovertrek, gordijnen, behang, poppen en vele andere zaken zijn verwant met Hello Kitty. Grand Hi-Lai is een ideale plaats voor kleine meiden of voor grote fans van Hello Kitty. De kamerprijzen van dit hotel variëren van EUR231 tot plm EUR 5250 (excl toeslagen) afhankelijk van de grootte van de kamer en de faciliteiten.

 

Een verblijf in deze vreemde, bijzondere hotels is een aantrekkelijke ervaring die men waarschijnlijk maar eens in het leven meemaakt.

 

 

Reageer via facebook