Het Colosseum is een eeuwenoud gebouw en 1 van de vele plaatsen in Rome die je móét hebben bezocht. Het Colosseum werd gebouwd in 72AD en 8 jaar later voltooid in 80AD. Het gebouw staat exact in het midden van het centrum van Rome, de hoofdstad van Italië. Het Colosseum, vroeger het Flavisch Amfitheater genoemd, is een enorm ellipsvormig gebouw van ongeveer 189 meter lang, 156 meter breed en 48 meter hoog. Het Colosseum is het grootste gebouw ooit gebouwd door de Romeinen, althans dat is wat de inwoners van Rome geloven en de reden dat mensen uit alle landen het Colosseum komen bekijken.

 

Colosseum geschiedenis

Vroeger was het Colosseum een plaats waar gevaarlijke wedstrijden tussen gladiatoren of dieren werden gehouden. De wedstrijden werden gehouden als symbool van kracht en moed van de Romeinse keizer, alsook om de populariteit van de keizer te vergroten. Tijdens de wedstrijd vochten gladiatoren tegen elkaar of tegen dieren tot de dood, want de wedstrijd zou niet stoppen tot 1 van hen stierf. Het stadium, met 80 ingangen, bood plaats aan ongeveer 55000 toeschouwers. De keizer en zijn vooraanstaanden kregen de beste plaatsen die het beste uitzicht bood op de wedstrijd. Tegenwoordig vinden zulke gevechten niet meer plaats, maar het Colosseum trekt nog steeds vele bezoekers aan.

Colosseum toerisme

Het stadium is lange tijd gesloten geweest zodat bezoekers het alleen van de buitenkant kon bekijken. Echter, sinds 2010, kunnen bezoekers binnenin het stadium komen en op het eerste en tweede niveau van het gebouw komen. De derde en vierde verdieping is verboden terrein voor bezoekers. Staat een bezoek aan het Colosseum op de planning dan hoeft men zich geen zorgen te maken over accomodatie. Vele midden- en hoge klasse hotels zijn beschikbaar rondom het stadium alswel een aantal restaurants die voorzien in de geweldige Italiaanse keuken. Er zijn ook enkele café’s en barren wat ideale plaatsen zijn om te relaxen en tegelijk van de atmosfeer van het Colosseum te genieten. Rond het Colosseum rondzwerven en haar uitzicht bewonderen brengt de bezoekers terug in de tijd, want het oeroude ontwerp van het Colosseum wordt goed bijgehouden door de Italiaanse overheid. Het is geen wonder dat het Colosseum 1 van de meestbezochte plaatsen in Italië is!

 

 

Reageer via facebook