Gratis e-cards sturen met je eigen foto – leuk en persoonlijk!

UPDATE: je kunt nu ook eigen geluid toevoegen aan jouw e-card!

E-cards versturen is enorm populair. Een e-card is makkelijk, leuk om te sturen en te ontvangen, en het is vooral… gratis. En daarom leek het me een goed idee om een e-card mogelijkheid op reisfavoriet.nl te zetten die gericht is op reizen en vakantie. Inmiddels wordt die ook veel voor feestdagen, uitnodigingen, verjaardagen en andere gelegenheden gebruikt… erg leuk!

Bij veel e-card aanbieders kun je alleen maar kiezen uit bestaande kaarten. Het wordt veel persoonlijker als je jouw eigen mooie, coole, bijzondere of grappige (vakantie)foto als e-card kunt versturen en dat is precies wat je met onze “ecard maker” kunt doen.

Kort overzicht en meteen een ecard maken: stuur e-card.

E-card naar meerdere ontvangers

Je kunt de ecard naar meerdere ontvangers sturen, waarbij je wel 1 algemene ontvangernaam moet gebruiken, bijv. “vrienden”. Wil je meerdere e-cards sturen met telkens 1 ontvanger (en diens naam), dan is daar een hulpmiddel voor: stuur een ecard naar 1 ontvanger. Na het versturen van de kaart verschijnt een knop waarmee je het formulier met de ecard gegevens opnieuw opent. Pas deze naar wens aan, voeg nieuwe ontvangernaam en emailadres toe en verstuur. Er wordt nu een nieuwe ecard gemaakt.

Op het formulier is tevens een importeerfunctie aanwezig om makkelijk ontvanger adressen toe te voegen vanuit gmail, hotmail, yahoo, etc. Dit is experimenteel en gaat voorlopig nog via een aparte pagina, maar werkt verder prima.
UPDATE: importeer functie is momenteel uitgeschakeld en wordt zsm vervangen.

Je kunt dus alle vrienden die je geen echte kaart stuurt toch gemakkelijk en gratis een (vakantie)groet brengen. Bovendien is dit veel persoonlijker en veiliger dan een “ik ben op vakantie” bericht via social media. Want hoe goed ken jij al jouw (vrienden van) vrienden die dat ook kunnen lezen? Om nog maar te zwijgen van buitenstaanders met interesse in dit soort informatie.

Kaartfoto uploaden en bewerken

Met de foto uploader kun je niet alleen foto’s vanaf jouw apparaat uploaden, maar ook van jouw facebook of instagram account. Ook kun je foto’s van het internet gebruiken. Bijvoorbeeld vanaf een clouddienst als de afbeelding openbaar is gedeeld, of gewoon een leuk plaatje die je op het internet hebt gevonden.

Verder zou het leuk zijn als je teksten, plaatjes en andere versieringen op jouw ecardfoto kunt plakken. Ik heb lang gezocht naar een foto editor met veel creatieve mogelijkheden, maar zonder eindeloos veel opties en knopjes. Ook moest de fotobewerker bruikbaar zijn op mobiele apparaten, zodat je zelfs “vanaf het strand” een ecard kan maken. Het was geen makkelijke opgave, maar ik heb software gevonden die (redelijk) goed werkt. Test de vele mogelijkheden op de E-card pagina.

Meer e-card mogelijkheden

Met een ecard van reisfavoriet is het mogelijk om tekstgrootte, lettertype, achtergrond en  KLEU naar wens aan te passen met knoppen bovenaan het bericht gedeelte op het ecard formulier.

Ook is het mogelijk om een achtergrondmotief te kiezen. Er is keuze uit 150 patronen in diverse thema’s en er worden regelmatig nieuwe toegevoegd. Voor de voorgrond (waar de kaarttekst en afbeelding op staat) zijn diverse stijlen beschikbaar en je kunt deze ook deels transparant maken zodat de achtergrond een beetje doorschijnt.

Nieuw is de mogelijk om geluid toe te voegen aan je ecard. Er zijn een aantal achtergrondmuziekjes beschikbaar, maar je kunt ook zelf geluid toevoegen, zoals bijvoorbeeld een ingesproken bericht. Je mag ook muziek uploaden, maar alleen als daar geen auteursrechten op rusten. Google eens naar gratis rechtenvrije muziek of creative commons muziek

Nog betere ecards maken?

Er is veel tijd besteed aan de ecard software en de toegevoegde mogelijkheden. Mocht er toch nog iets niet goed werken of niet duidelijk zijn, dan zou het nuttig zijn als u hier of op de ecard pagina een reactie achterlaat (ovv het soort apparaat dat u gebruikt). Indien gewenst wordt de reactie niet gepubliceerd.

Ook overweeg ik om de mogelijkheid toe te voegen om animaties en videos als ecard te versturen en om ecards te kunnen delen via facebook. Dit vergt een flinke aanpassing van de basis ecard software. Een “like” of “share” van deze pagina, de ecard pagina, of de Reisfavoriet facebook pagina wordt enorm gewaardeerd en is een mooie stimulans om de extra mogelijkheden zo snel mogelijk toe te voegen. Alvast Bedankt!

Veel plezier met het maken van je e-card!

1 Comment

janssen 15-12-2017, 13:17

kerstkaarten

Reply

Leave a Reply