Bij veel reizigers is Azië een populair continent. Je vindt er prachtige stranden, bijzondere natuur, hotels voor een betaalbare prijs, talloze tempels en heerlijk eten.

Maleisië een aanrader

De meest favoriete reisbestemmingen in Azië zijn veelal Thailand en Indonesië. Maar toch is het veelzijdige Maleisië, dat tegen Singapore en Thailand aan ligt, ook zeker een aanrader. Vandaag inspireren we met vijf redenen waarom je écht eens naar deze bijzondere Aziatische bestemming moet:

1. Jungle safari in MaleisiëTaman Negara Maleisië
Lopen over de toppen van de jungle, dat kan in het hart van Maleisië in het natuurgebied Taman Negara. In deze jungle vind je namelijk verschillende hangbruggen waarbij je meters hoog tussen de bomen loopt. Verder kun je in Taman Negara prachtige wandelingen maken, een night safari waarbij je op zoek kunt naar wilde dieren, of met een boottocht de mooie natuur vanaf het water bekijken.

2. Tempels kijken in Melaka
In het kleine stadje Melaka, dichtbij de grens met Singapore, vind je talloze kleine tempels. Daarnaast zijn in dit stadje nog overblijfselen te zien van de VOC, wat het voor Nederlanders nog meer bijzonder maakt om dit stadje te bezoeken. Ook de night market is een aanrader in Melaka, je kunt er ’s avonds namelijk vele Maleisische gerechten proeven.

3. Groots Kuala Lumpur
Natuurlijk kan de hoofdstad van Maleisië ook niet ontbreken in dit rijtje. Je vindt hier de welbekende Petronas Towers die het zeker waard zijn om even te bekijken. Maar ook Chinatown waar je naar hartelust souvenirs kunt shoppen of de grote winkelcentra waar je winkels vindt van bekende merken, zijn een echte aanrader.

4. Theeplantages in Cameron HighlandsIn de Cameroon Highland in Maleisië kun je prachtige foto's maken
De verkoelende Cameron Highlands zijn met name bekend vanwege de vele theeplantages die je er vindt. Maar je kunt hier ook andere tours maken. Zo kun je er naar het Mossy Forest en op zoek gaan naar vleesetende planten of juist de jungle in trekken en op zoek gaan naar de grootste bloem ter wereld, de Rafflesia.

5. De Kek-Lok Si tempel in Georgetown
Ook Georgetown, gelegen op het eiland Penang, is een echte highlight die je tijdens een reis door Maleisië niet wilt missen. Je vindt in Georgetown de grote Boeddhistische tempel Kek Lok Si maar ook een kleurrijk Little India. Daarbij is ook Georgetown een meer dan goede plek om van de keuken van Maleisië te genieten en je vindt in Georgetown ook veel stoere street art.

Dit artikel is geschreven door Roëll de Ram van wearetravellers.nl. Kijk voor meer informatie over Maleisië eens op haar website via bovenstaande links. Hartelijk dank voor je artikel, Roëll!

Reageer via facebook