Burj Khalifa in Dubai is het grootste meesterwerk der constructie. Met een hoogte van 828 meter is dit imposante gebouw veel, véél hoger dan voorgaande hoogste gebouwen ter wereld – CN Tower (553.33 meter), Taipeh 101 (508 meter) en de Petronas Towers (452 meters). De bouw van Burj Khalifa, dat eerst Burj Dubai zou gaan heten, begon in januari 2004 en eindigde in september 2009, maar het publiek had geen toegang tot het gebouw tot 4 januari 2010, de officiële openingsdatum van het gebouw.

 

Burj Khalifa in Dubai is met 828 meter het hoogste gebouw ter wereld
Burj Khalifa – het hoogste gebouw ter wereld

Burj Khalifa symboliseert de sterke ontwikkeling van Dubai, maar ook dat van andere landen uit het Midden-oosten. Het bewijst dat de Aziatische landen niet ver achterlopen op de Europese en Amerikaanse landen. Het is zelfs zo dat van de 4 grootste gebouwen ter wereld er 3 zich in Azië bevinden. Met het bouwen van Burj Khalifa worden de andere Aziatische landen aangemoedigd om deel te nemen aan de moderne technologie en design ontwerp in de wereld.

De hoogste ter wereld zijn is niet het enige waar Burj Khalifa in uitblinkt. In en om het gebouw kunnen bezoekers vele onvergetelijke attracties vinden, zoals ’s wereld grootste winkelcentrum, het Armani hotel (dat ook in de lijst van bijzondere hotels had kunnen staan), restaurants, schoonheidssalons, fitness centra, kinderopvang, appartementen, kantoren en natuurlijk amusement. Het amusement van Burj Khalifa bestaat uit de Dubai fontein, ijsbaan, aquarium en onderwaterpark en andere entertainment.

De Dubai fontein is 275 meter lang en toont meer dan 1000 expressies van water en gekleurd licht. De ijsbaan is een zeer grote schaatsbaan met 350 stoelen voor toeschouwers gelegen in de Dubai Mall, het grootste winkelcentrum ter wereld. Daar bevindt zich ook het Aquarium en Onderwaterpark dat bezoekers de mogelijkheid biedt om duizenden zeedieren te bekijken, inclusief haaien en dolfijnen. Deze attracties van Burj Khalifa zijn waarschijnlijk niets vergeleken bij het onverslaanbare uitzicht op Dubai vanaf de top van Burj Khalifa.

Burj Khalifa Dubai Mall aquarium
Burj Khalifa Aquarium

Burj Khalifa is de houder van vele wereldrecords. Behalve dat van het hoogste gebouw ter wereld heeft het ook de hoogste lift, de hoogste verdieping met observatiedek ter wereld (124e verdieping, op 452 meter hoogte), het grootste aantal verdiepingen, enzovoorts, met in totaal 7 onderscheidingen toegekend aan dit symbool van Dubai.

Reageer via facebook